Presentens 3 grundbultar

Tänkte köra ett par rent allmäna tips om vad man kan tänka på när man ska skicka present. Det är ju inte raketvetenskap direkt men det kan ändå vara bra att ha ett par hållpunkter att utgå ifrån. Jag har ingen särskild prioriteringsordning på punkterna nedanför, utan har bara listat dem rakt upp och ner.

Leveranstid
En grund när du ska skicka present är att presenten anländer i tid. Kolla därför alltid företagets leveranstider innan du köper din present och innan du väljer leverantör. Konkurrensen på marknaden för att skicka present är hård och de flesta presentbutiker erbjuder idag riktigt bra leveranstider - i vissa fall kan man till och med få sin present levererad samma dag man beställer den. Annars är det vanligt med leveranstider runt 1-3 dagar. Men för vissa produkter, speciellt sådana som är svåra att lagerföra, kan det vara mycket längre än så, så gör dej själv en tjänst och kolla detta noga. En present som anländer låt säg fem dagar efter bemärkelsedagen är ingen present alls.

Kundpolicy
Ibland blir det fel. Presenter går sönder i frakten eller till och med försvinner; presenter kommer flera dagar för sent trots att företaget utlovad en viss leveranstid. Och så vidare. Frågan är dock vad företaget du ska handla presenten ifrån har för kundpolicy och ersättningsmöjligheter eller andra garantier. Kolla alltid det innan du ska skicka presenter, det kan bespara dig en hel del förtret i efterhand.

Vem?
Om vi går in mer på sakerna som handlar om vilken typ av present du ska köpa, kan det vara bra att alltid hålla i minnet att den bästa av presenter är personlig. Så för att lyckas med ditt presentköp ska du alltid börja med att fråga VEM som ska få presenten. Vad har denna personen för egenskaper? Intressen? Hobbies? Smak? När du vet det är det också lättare att veta var någonstans du ska börja leta efter present.
Avslutningsvis tänkte jag tipsa om en presentbutik som ofta brukar vara mitt förstaval när jag ska skicka en lite mer genomtänkt present, eller en present som kräver lite mer i form av persongliet och "nischning" så att säga, och det är förstås den klassiska butiken bluebox, rekommenderas. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0