Present som funkar i alla väder

Med flera goda idéer i skallen gick jag till drabbning för att lösa en present till en inflyttningsfest häromdagen. Emellertid visade det sig bli en ganska svår nöt att knäcka. Jag har handlat flyttpresenter tidigare - det är inte det som är problematiken - senast förra månaden fick jag exempelvis tillfälle att skicka present av detta snitt, men det som var annorlunda den här gången var presentmottagaren. Den här grabben tillhör nämligen kategorin "välbärgade" och eftersom jag inte på något sätt kan hänföras till den här kategorin blev premisserna för presentköpet något annorlunda - för att uttrycka saken milt.
Jag fick panik helt enkelt.
Inte minst eftersom varje present jag tidigare tyckte verkade så bra plötsligt kändes billig och blasé och jag föll nästan automatiskt in i tankemönster såsom 'kommer han inte att skratta åt det här..."
Mitt självförtronde att hitta en bra present föll i botten.
Tills jag kom på lösningen.
Återigen.
En upplevelsepresent.
Det kan inte bli fel.
En upplevelse har  ingen prislapp och är alltid djupt personlig.
Till saken hör att den här grabben är en riktigt adrenalinjunkie, varför en upplevelse i form av ett slags modiferat bungyjump (jag kommer inte ihåg exakt vad det hette nu...) förefall var en klockren gåva. Och det var det också.

Mitt presenttips för alla händelser kommer därför att vara stående ett tag framöver. Upplevelse plus present funkar i alla väder.

yzx.se/lankkatalog - Den moderna länkkatalogen

Presenttips för att skicka present

Vill du ha ett presenttips för att skicka present? Skicka bra presenter. Det är mitt tips. Skicka presenter som mottagaren tycker om. Undvik de dåliga. Det som personen på andra ändan av leveranskedjan inte kommer uppskatta alls. Löjliga självklarheter?  Måhända. Men ändå är det självklarheter som vi misslyckas att genomföra gång på gång.

Skicka presenter med oändliga valmöjligheter

Presentförslag rent allmänt sett är annars svårt att ge. Man behöver veta mer om personen och vilket typ av bemärkelsedag det handlar om för att kunna ge ett bra råd. Blir så trött på folk som rätt ut frågar 'kan inte du ge något bra förslag på present' utan att tala om vem som ska ha presenten och varför. Det är därför man alltid måste tänka igenom vad det handlar om för dag innan man planlöst börjar rota runt på allsköns internetsajter efter roliga presenter. Jag menar, ska du ha någon som helst möjlighet att hitta en bra present, behöver du få de här grundläggande sakerna på plats innan du ens andas spörsmål om vilken typ av present du ska skicka.

Denna grund gäller för allt online, inte minst för presenter online. Utbudet är enormt, valmöjligheterna är oändliga. Med ett sådant avstamp är det lätt att hamna mitt ute i en hel rymd av kaos; man tröttnar snabbt och vet inte alls vilken present man ska välja. Försök därför koka ner dina valmöjligheter till en koncentrerad fond redan innan du ens sätter dig vid datorn.

Fördelar med genomtänkta gåvor


Fördelen med ett stringent sätt för att leta upp en bra present är många. Framförallt kommer du att spara tid. Och energi. Men du kommer med all säkerhet också att hitta en mycket bättre present, en mer personlig present  som passar bemärkelsebarnet som handen i handsken. Och allt detta bara för att du ägnat lite mer tankekraft initialt istället för när du redan varvat upp motorn till kokpunkt.

Skicka present nu!

Så du vill skicka present? Ja. Du vill det. Jag vet det. Och jag vill också att du ska göra det. Men jag ska fråga igen bara för att vara lite extra artig och väluppfostrad: vill du verkligen skicka present? Jag menar, vad ska det vara bra för? Vad är meningen med det egentligen. Varför. Eller som man säger på tyska: Warum? (Osäker på om det är med dubbelv ..)

Jag skulle förvisso kunna tänka mej flera olika anledningar. Du kanske vill fira något eller någon eller både och. Du kanske vill visa din uppskattning för någon. Du kanske till och med vill säga I love you. Fine. Sätt igång. Skicka present. Men gör det snyggt. Välj för guds skull rätt present. Och se till att den kommer fram i tid.

Ett presenttips härvidlag kan vara att ta reda på vad personen som du ska skicka presenten till tycker om för slags prylar eller tjänster eller vad du nu har tänkt för slags present. Du kan kanske åka hem till personen, knacka på dörren och säga "hej, vad vill du att jag skickar för slags present till dej baby?!". Eller så kan du ringa personen mitt i natten och med hes seriekillerröst sakta sakta liksom krysta fram spörsmålet om vad för sorts present som önskas. Eller så kan du skriva ett långt brev som du inleder i väldigt fin ton, ett brev av typen hej kära du, ser med varm längtan och rena underkläder fram emot ditt bröllop (eller dop eller födelsedag eller 60-års present eller what ever...) men undrar nu såklart vad du önskar dej; jag kommer såklart inte att närvara vid festligheterna själv varför det bli till att skicka present, men enligt mina aningar så kommer detta arrangemang, det vill säga min högst personliga fysiska frånvaro, att inte bara lätta dej, utan även göra dej lycklig, lycklig, inte sant?

Skicka present som låter vackert

Ett annat presenttips som jag gärna delar med mej av såhär två på natten efter sex glas ljummen vodka är att ge bort en present som låter vackert. Människan gillar ljud. Vi tycker om när det låter. Tystnad blir vi oftast besvärade av, men vi anser det vara en estetiskt höjdpunkt att formulera oxymorons som "talande tystnad". Struntsamma. Min mening var att tipsa om att skicka present som låter; stönar, gapar, ger hals, ljuder, ropar, bönar, ber, skriker, pratar, rapar eller kanske, om du är på det humöret, musicerar. En CD kanske. Eller en Mp3 med nedladdad musik. Eller ännu bättre: en andoidtelefon med möjlighet att ladda ner all världens ljud. Jag lovar. Skicka present med ljud - har du en gång gjort det, så kommer det fastna på dej, denna erfarenhet kommer klistra sej fast på ditt skinn som ett...klister.

Det är heller inte fel med presenter som smakar. Människor tycker om att äta. Det är ett faktum och jag skulle rekommendera dej att dra nytta av det. Inte minst för att få inspiration till adekvata presenter. Några grundregler behöver du kunna om du vill anamma detta: skicka exempelvis inte rått kött. Speciellt inte under sommarmånaderna. Det luktar inte gott. Skicka heller inte konstiga ostar som har en tendens att bilda små maskar och ävja när de syresätts alltför undermåligt och till för höga temperaturer under för långa tider. Skicka heller inte djur som du hittat på motorvägen. Annars är spelfältet fritt.


RSS 2.0